Melden overlijden

Bel ons en we helpen u meteen.

Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag en 7 dagen in de week bellen.

Vaak is een overlijden aanstaande en heeft een gesprek over de wensen vooraf reeds plaatsgevonden. Soms echter komt de dood onverwacht en niet gepland. Als u ons belt, ongeacht het tijdstip, zullen wij u, met name ’s nachts, kort een aantal vragen stellen naar de omstandigheden en waar uw voorkeur naar uit zou gaan. Aansluitend is de overbrenging en de verzorging van de overledene onze eerste zorg.

Hiervoor is in eerste instantie van belang dat de schouwarts (veelal uw huisarts) is geweest en middels een zgn. AB-verklaring de natuurlijke dood heeft bevestigd. Deze verklaringen hebben wij nodig voor zowel de aangifte van overlijden bij de betreffende gemeente als voor het overbrengen van de overledene.

Daarnaast is het raadzaam de kleding klaar te leggen welke het verzorgingsteam meeneemt voor het kleden van de overledene.

Tot slot is het van belang, ook voor het verzorgingsteam, dat er een keuze is gemaakt van een uitvaartkist.

Onze eerste zorg is de verzorging en het koelen van de overledene. Alle andere zaken kunnen de komende dagen in detail met u worden besproken.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.