Over ons

Uitvaartzorg Baarn, al decennialang een vertrouwde naam in Baarn en omgeving.

Onze waarden

Uitvaartzorg Baarn is ontstaan vanuit het idee dat we een alternatief wilden bieden in aanvulling op de bestaande dienstverlening. Daar waar onze bestaande uitvaartbedrijven zich richten op de full-service uitvaartzorg, met name in het midden prijssegment, willen wij met Uitvaartzorg Baarn ons profileren in het lagere prijssegment.

Vervullen van uw laatste wensen

Doordat u bij ons altijd een persoonlijke uitvaartverzorger als vast aanspreekpunt toegewezen krijgt, is het voor zowel u als voor ons makkelijker uw laatste wensen correct te vertalen naar de organisatie van uw uitvaart. In een gesprek zullen onze uitvaartverzorgers al deze wensen rustig door nemen. Wanneer u later toch op andere gedachten komt, kunt u er altijd zeker van zijn dat uw uitvaartverzorger weet waar u over praat. Zo zorgen we er samen voor dat we samen de uitvaart plannen die u voor ogen heeft, met een uitvaartverzorger die altijd op de hoogte is van alle ontwikkelingen.

Hoe doen wij dit?

We hebben gezocht naar een vaste structuur van dienstverlening waarbij wij de te leveren dienstverlening zodanig kunnen aanbieden dat deze nog steeds persoonlijk en respectvol kan worden uitgevoerd. Om een meer voordelige prijsstelling te bereiken, moesten wij met name in het component arbeid een middenweg zoeken. Ook in de groepsgrootte van een uitvaart moeten wij een ander aanbod doen. Wij bieden onze diensten aan tot maximaal 20 personen bij een eventuele afscheidsdienst. Tot slot hebben wij een keuze gemaakt in het aanbod van uitvaartkisten en hebben deze beperkt.

Door het vormen van toeleveranciers konden wij voor u vaste prijzen vastleggen met onze leveranciers en door arbeidsuren-protocollen kunnen wij u gunstig geprijsde crematie-uitvaarten aanbieden zonder afbreuk te doen aan professie en respect.

Begrafenissen

Een begrafenis is per definitie duurder door met name de kosten van de grafrechten en het grafonderhoud die per gemeente ook nog eens zeer verschillen. Mocht u evenwel de voorkeur geven aan een begrafenis, vraag ons dan gerust om een offerte. U mag verwachten dat wij ook een begrafenis prijsgunstig offreren.

Thuisopbaring

Indien u een thuisopbaring wenst, is dat ook zeker mogelijk. Wij zullen u wijzen op de voor- en nadelen. Wees zelf er goed van bewust wie u thuis ontvangt en onder welke condities. U neemt hierbij zelf de verantwoordelijkheid. Een thuisopbaring is per definitie duurder vanwege de mee te nemen koelapparatuur die later ook weer moet worden opgehaald en vanwege een extra vervoersbeweging in de meeste gevallen. In sommige gevallen is het bovendien noodzakelijk de overledene tussentijds te schouwen.

Het regelgesprek

Vanwege het arbeidsprotocol zullen wij de uitvaart telefonisch met u bespreken, in alle rust, duidelijk en transparant. Aansluitend bevestigen wij u per email onze dienstverlening zodat er geen verrassingen zijn achteraf. Indien u het regelgesprek op een door u bepaalde locatie wenst, kan dit ook maar brengen wij hiervoor € 150,- kosten in rekening.

Verzekeringspolissen

Indien u verzekerd bent, ongeacht waar, accepteren wij op voorhand de uitkering uit hoofde van de verzekering. Wel worden deze polissen vooraf gecontroleerd op de dekking en hoogte van uitkering. Middels een acte van cessie incasseren wij de polis bij de verzekeraar en verreken wij deze met onze factuur. De kosten voor deze dienst zijn standaard € 150,-, maar het bespaart u dan ook de nodige rompslomp en formaliteiten.

Betaling van onze uitvaartkosten

Betaling geschiedt achteraf na de crematie of begrafenis. Facturering vindt plaats aan de persoon die de crematieopdracht heeft getekend. Dit is meestal de echtgenoot dan wel één van de kinderen. Deze is verantwoordelijk voor de betaling (indien er geen sprake is van een geldige en/of voldoende verzekering). De betalingen van de pakketten Lelie en Lelie Plus dienen voor de crematie te zijn voldaan.

De crematie

De crematie vindt altijd plaats bij het crematorium Cremaere in Almere (www.cremaere.nl). Indien u dat wenst kunt u aanwezig zijn bij de oveninvoer van de overledene. Hiervoor moet vooraf een tijdstip worden bepaald en er zullen extra kosten aan zijn verbonden. Indien u toch kiest voor een ander crematorium, zal de meerprijs van de crematie t.o.v. het crematietarief Cremaere bij u in rekening worden gebracht, vermeerderd met € 250,- extra handling fee.

Opbaring en uitvaartdienst in besloten kring

Als u kiest voor een uitvaart met een afscheidsdienst kan dat tot een maximum van 20 personen, zonder dat hiervoor een meerprijs in rekening wordt gebracht. 

Wij hebben voor u een viertal locaties waaruit u kunt kiezen:


In alle hierboven genoemde locaties wordt opgebaard en vinden de rouwbezoeken plaats op afspraak. De uitzondering hierop is als er wordt opgebaard in een 24-uurskamer. Dit betekent dat u 24 uur per dag met een eigen sleutel een rouwbezoek kunt plannen.

Kosten van derden

Kosten gemaakt door derden zijn niet inbegrepen in onze tarieven. Dit zijn kosten voor bijvoorbeeld een ziekenhuis mortuarium, verzorging door derden etc.

Uitvaartzorg Baarn, het betaalbare alternatief!!

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Dankwoorden en reviews

contactformulier

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.