Goede nazorg mag beslist niet worden onderschat

De periode tussen het overlijden van een dierbare en de uitvaart is ongelooflijk intens. Het is een tijd waarin rouw, reflectie en praktische zaken samenkomen en waarin de emoties hoog kunnen oplopen. De tijd die volgt na de uitvaart staat veelal in het teken van het feitelijk verwerken van het verlies. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, en dat proces kan ingewikkeld zijn. Daarom hechten wij veel waarde aan het ondersteunen van de nabestaanden in het verwerken van het verlies.

Uit de stroomversnelling

Voor de uitvaart bevind je je vaak in een emotionele stroomversnelling. Het verdriet overheerst, maar tegelijkertijd moet je belangrijke keuzes maken met betrekking tot het afscheid. Na de uitvaart komt deze stroomversnelling ineens tot stilstand. Je bent nog vol onder de indruk van het afscheid, maar je voelt je ook leeg van vermoeidheid. In de meeste gevallen dringt het na de uitvaart pas echt tot je door dat je afscheid hebt genomen van je dierbare. Ondersteuning bij het regelen van een uitvaart is waardevol, maar de nazorg is net zo van essentieel belang.

Nazorg na het afscheid

Daarom willen wij benadrukken dat we er ook na het afscheid nog steeds voor je zijn. In de weken na de uitvaart komen we graag op afspraak bij je op bezoek. Samen kijken we terug op de dag en bespreken we of alles naar wens is verlopen. Op die manier sluiten we de periode van intensief contact op een warme manier af. We luisteren naar hoe het nu met je gaat en hoe het met de andere nabestaanden gaat. We bieden een luisterend oor en kunnen eventueel advies geven.

Individuele verwerking

Iedereen verwerkt het verlies op zijn eigen manier. Sommigen praten het liefst met familie of vrienden, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer teruggetrokken manier van rouwen. Als je behoefte hebt aan professionele ondersteuning, kunnen wij je in contact brengen met een specialist. Misschien vind je het prettig om in gesprek te gaan met iemand die je kan begeleiden. Het is volkomen begrijpelijk dat rouwverwerking overweldigend kan zijn. Met extra hulp, naast de gesprekken met ons of familie, kun je je gevoelens mogelijk sneller een plek geven.

Contact

Wij staan klaar om het volledige traject van de uitvaart op een zorgzame manier te begeleiden, waarbij de nazorg als ook een belangrijk onderdeel wordt ervaren. Als de tijd is aangebroken om een uitvaart te regelen, staat ons toegewijde team voor je klaar. Of, als je vragen hebt over de nazorg, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!

Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

contactformulier

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.